Αντλία Θερμότητας

Η αντλία θερμότητας αποτελεί σήμερα την οικονομικότερη λειτουργικά λύση για την Θέρμανση – Ψύξη και την παροχή των Ζεστών Νερών Χρήσης σε κατοικίες και επαγγελματικούς Χώρους. Ουσιαστικά η αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί το περιβάλλον για να αντλήσει περίπου το 75% της απαιτούμενης ενέργειας και καταναλώνει τελικά ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για το  υπόλοιπο 25% της αποδιδόμενης ισχύος της.

Η λειτουργία της αυτή, την καθιστά ως τη βέλτιστη Οικολογικά λύση για την Θέρμανση – Ψύξη των χώρων εκμεταλλευόμενη την Θερμότητα του περιβάλλοντος, που αποτελεί Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η κατανάλωση 5 φορές λιγότερου ρεύματος από τις ηλεκτρικές αντιστάσεις και μείωση από 3 έως 5 φορές της δαπάνης από συμβατικά καύσιμα, (πετρέλαιο, υγραέριο, κ.τ.λ.).

Η αντλία θερμότητας αέρος – νερού είναι η πλέον διαδεδομένη λύση για την Θέρμανση – Ψύξη – Δροσισμό και την παροχή των Ζεστών Νερών Χρήσης σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Συνδυάζεται με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης – δροσισμού, θερμαντικών σωμάτων και fan coil. Μπορεί να συνδυαστεί με το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης και ζεστών νερών χρήσης , όπως λέβητες αερίου, πετρελαίου και ηλιακά συστήματα για την επίτευξη ενός ευέλικτου και οικονομικού υβριδικού συστήματος.

Λόγω του αυξημένου αρχικού κόστους αγοράς ενός συστήματος αντλίας θερμότητας και της πολυπλοκότητας της εγκατάστασης απαιτείται προσεκτική μελέτη του χώρου, εξειδίκευση και κατάλληλη εμπειρία για την επίτευξη της βέλτιστης λύσης.

Η Γιαννόπουλος Οδυσσέας & Συνεργάτες διαθέτοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία προτείνει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τον προσαρμόζει σε κάθε εφαρμογή, δίνοντας πάντα την βέλτιστη οικονομοτεχνικά λύση. Εξατομικεύοντας την κάθε εφαρμογή, εγκαθιστούμε τον εξοπλισμό με την εμπειρία που διαθέτουμε δίνοντας λύσεις σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Οι δεκάδες Αντλίες Θερμότητας που μας έχουν εμπιστευτεί οι πελάτες μας αποτελούν την καλύτερη διαφήμισή μας.